Gul Bil AB
– Åke Boström

Gul Bil AB – Åke Boström

Affärskompetens gav mig kraft och inspiration!

Åke Boström på Gul Bil AB i Tierp var en av projektet Affärskompetens Nordupplands flitigaste deltagare. Under tiden i projektet utvecklades både han själv och företaget mycket. Omsättningen tredubblades och resultatet fördubblades.

I Norduppland ser man allt som oftast gula bilar åka om kring i kvarteren och i landskapet. Om det dessutom står ”Gul Bil” på dem, ja då är det Åke Boströms bilar från företaget Gul Bil AB som han startade år 2014. Affärsidén är att erbjuda tjänster för hus, hem, trädgård och båtliv.

– Jag gillar marknadsföring och försäljning, säger Åke. När jag startade företaget ville jag sticka ut men ändå vara seriös. Det finns en lek som heter Gul Bil. Du skriker ”gul bil” när du ser en, mina barn lekte den och det ger en positiv association.

Åke gick med när projektet startade 2016 och deltog i både utbildningar och affärscoaching.

– Mötet med affärscoachen var verkligen hands on. Jag fick till exempel hjälp att ta viktiga beslut i företaget.

Bland utbildningarna nämner Åke framförallt utbildningen Ledningsstöd som ledde till att Åke startade ett eget ledningsråd med hjälp av personer som han har förtroende för.

– Jag hade aldrig kommit på tanken att starta ett eget ledningsråd om det inte vore för den här utbildningen, säger Åke. Det gav mig ett nytt tänk och inspiration till att hitta rätt. Jag hade aldrig kommit på det själv.

Han fortsätter:

– Utbildaren berättade om sina egna erfarenheter och vi fick alla skriva upp vilka våra egna kompetenser är och vilka vi själva saknar. Då kom jag på en person, jag frågade honom och han ingår nu i min ledningsgrupp.

En annan effekt av projektet var nätverkandet. Åke skickade många kunder till andra deltagare han lärde känna i projektet och fick flera uppdrag via dem också.

Att sätta av tid för sin egen personliga utveckling är också mycket viktigt menar Åke.

– Det var skönt att få komma iväg ibland ifrån vardagen. Man behöver det som företagare. Jag kunde komma till en utbildning och slappna av på ett annat sätt än i företagarrollen. Träffa andra människor, få intellektuellt utbyte, bolla idéer, uttrycka mig och utveckla mitt eget tänk.

– Det jag saknat tidigare i mitt företagande är ledarskapsbiten. Mitt mål är att företaget ska bli så stort att jag kan ägna mig åt ledarskapet på heltid.

– Det var också viktigt med kontakten med er som jobbar i projektet. Alla uppsökande mejl med tips var mycket viktiga. Jag tittar i ärlighetens namn inte in varje dag på webben, men nyhetsbreven gjorde att jag anmälde mig till flera kurser fastän jag inte tänkte det från början. För att få kraft att driva företaget behöver jag löpande ”tanka” inspiration, och det fick jag från er!

Senaste inlägg

Gå med i nyhetsbrevet!

Få senaste nyheterna direkt i mejlen

Genom att använda formuläret ger du oss tillåtelse att hantera dessa uppgifter.

Våra projekt

Affärskompetens Digilo

Jobbar du för mycket och tjänar för lite? Under två år erbjuder Affärskompetens Digilo olika utbildningar och företagsstöd som hjälper dig och dina medarbetare få bättre koll på hur man arbetar mer effektivt med hjälp av digitala verktyg och kunskaper. Det kostar...

Nu startar Affärskompetens Digilo i Gävleborg och Dalarna

Landsbygdsfokus

Landsbygdsfokus är ett projekt som genomförs på uppdrag från Tillväxtverket. Det drivs av Affärskompetens Sverige och Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) under perioden jan 2020 till mars 2021. 

Affärskompetens Norduppland 2016 – 2020

Affärskompetens Norduppland var ett projekt finansierat av Europeiska socialfonden (ESF). Tillsammans med 350 småföretag i Uppland, utvecklade vi metoder och arbetssätt för att skapa långsiktigt lönsamma och hållbara företag genom kompetensutveckling. Projektet...