Digilo kan bidra till ökad tillväxt och att företagen tjänar mer pengar!

Digilo kan bidra till ökad tillväxt och att företagen tjänar mer pengar!

– Det är så roligt att intresset för Affärskompetens Digilo är så stort, säger Eva Cooper på Företagarna.* Det har inte funnits ett så här stort projekt i de här två länen på överskådlig tid. Och det kommer så rätt i tiden!

 Oaktat pandemin så är kompetensutveckling och digitalisering viktigt. Det är det här som företagarna behöver. Inte långa trubbiga utbildningsprogram utan något som utgår just från mig. Det är tilltalande för många, menar Eva.

Första kontakten som Eva hade med Affärskompetens var i slutfasen på Nordupplandsprojektet 2018, då Sara Hellberg presenterade det.

– Jag tyckte det var så spännande, och det är sällan jag tycker det när det kommer till projekt. Jag är inte så lättimponerad. Här kunde man visa att man hade knäckt koden och verkligen nådde ut till de företagare där man kunde göra skillnad på riktigt. Det var inte bara snack utan verkstad också!

När Sara presenterade slutrapporten för Eva Cooper berättade Sara att det fanns en utlysning för ett projekt och att hon ville ha ett samarbete med Företagarna.

– Första tanken var Gävleborg, men jag tyckte det var självklart att även ha med Dalarna, eftersom jag då var regionchef för dessa två län. Idag kanske projektet hade omfattat även Värmland och Örebro också!

Eva såg att effekterna från arbetet med Norduppland gjorde skillnad på riktigt och vet att kompetensutveckling och digitalisering ofta prioriteras bort för att man är uppe i sin dagliga verksamhet.

– Pedagogiken och tankesättet bakom är också något jag och Företagarna delar. Jag insåg att det skulle bli ett bra erbjudande för våra medlemmar som gör dem mer framgångsrika i sitt företagande vilket också är syftet med Företagarna.

Eva är övertygad om att Digilo kan bidra till ökad tillväxt, möjliggöra att företagen kan anställa om de vill och framförallt att de ska kunna tjäna mer pengar i sina företag.

– Det läggs mycket pengar på att försöka utveckla företagen, menar Eva, men mycket skattemedel slösas bort. Många pratar om att nå ut till de viktiga småföretagen men är fast i sin egen bubbla och kan inte förklara vad de vill göra. Det finns ett sätt att arbeta och uttrycka sig på som inte når fram.

Eva menar att det hos många saknas kunskap och förståelse för vad det innebär att vara småföretagare. Man har inte verktygen för att formulera sig, nå fram och bli relevant.

– Det hörs snack om att småföretagare inte är intresserade av att utvecklas, men det stämmer inte, avslutar Eva Cooper. Jag är trött på alla storskaliga projekt som missar den här målgruppen fast man pratar om att man vill nå dem. Därför är det extra roligt med den här satsningen med metoder som verkligen fungerar.

Eva Cooper är regionchef på Företagarna Dalarna, Gävleborg, Värmland och Örebro. Företagarna Dalarna och Gävleborg är samarbetspartners i Affärskompetens Digilo tillsammans med Sandvikens kommun Näringslivskontoret samt Företagarna i Sandviken.

 

Senaste inlägg

Gå med i nyhetsbrevet!

Få senaste nyheterna direkt i mejlen

Genom att använda formuläret ger du oss tillåtelse att hantera dessa uppgifter.

Våra projekt

Affärskompetens Digilo

Jobbar du för mycket och tjänar för lite? Under två år erbjuder Affärskompetens Digilo olika utbildningar och företagsstöd som hjälper dig och dina medarbetare få bättre koll på hur man arbetar mer effektivt med hjälp av digitala verktyg och kunskaper. Det kostar...

Nu startar Affärskompetens Digilo i Gävleborg och Dalarna

Landsbygdsfokus

Landsbygdsfokus är ett projekt som genomförs på uppdrag från Tillväxtverket. Det drivs av Affärskompetens Sverige och Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) under perioden jan 2020 till mars 2021. 

Affärskompetens Norduppland 2016 – 2020

Affärskompetens Norduppland var ett projekt finansierat av Europeiska socialfonden (ESF). Tillsammans med 350 småföretag i Uppland, utvecklade vi metoder och arbetssätt för att skapa långsiktigt lönsamma och hållbara företag genom kompetensutveckling. Projektet...