Login

– Digilo har utbildningar i allt som en företagare har behov av!

Birgit Elonen på MURTEK Sverige AB är en flitig deltagare på Affärskompetens Digilos utbildningar. Hon är även ordförande i Företagarna i Gävle och vill gärna tipsa andra företagare om att anmäla sig till Digilo.

– Jag hörde talas om projektet Digilo redan för ett år sedan på något frukostmöte någonstans i Gävle. Desssutom har jag fått information via Företagarna.

Birgit tyckte direkt att det lät som ett bra koncept som utgick från det hon ville lära sig och hade behov av. Från det mest grundläggande till mer avancerat.

– Digilo har ju ju verkligen utbildningar i allt som en företagare har behov av!

Birgit arbetar på och är styrelseledamot i MURTEK Sverige AB. Företaget bildades 2004 och erbjuder murningsarbeten, fasadputsarbeten och balkongrenoveringar samt känslig byggnadsvård såsom kyrkor och andra typer av byggnader.
– Vi har varit uppe i 65 anställa, nu är vi 30-35 personer. Det tycker vi är en gemytlig storlek på företaget, säger Birgit.

Birgit har redan gått elva olika utbildningar och tycker sig ha haft nytta av det mesta hon lärt sig. Från början var det meningen att utbildningarna i Digilo skulle vara live, på olika platser runt om i Dalarna, Gästrikland och Hälsingland. Men på grund av pandemin har alla utförts digitalt via Teams eller Zoom.

– Onlineutbildningarna har funkat jättebra. Jag har suttit vid jobbdatorn. Det har varit skönt att slippa ta sig till en lokal, man nyttjar tiden bra och det går bra att kombinera med jobbet.

Det finns förstås även utmaningar med att utbilda digitalt jämfört med om alla vistas i samma rum.

– Vissa saker kan vara svårare att beskriva bakom en skärm om deltagarna har olika nivåer, men utbildarna har ändå löst det bra.

Birgit tycker att hon har fått mycket kunskap som hon inte förväntat sig.

– Jag gick till exempel Excel grundkurs, och trodde jag kunde det programmet ganska bra. Men jag fick ändå mycket tips, trix och kortkommandon.

Under våren har det funnits ett 30-tal olika korta utbildningar att välja mellan i projektet. Alltifrån Att filma med mobilen till Microsoft 365.

Förutom arbetet på MURTEK driver Birgit även företaget DinStad vars affärsidé är att profilera städer med olika motiv från staden.

– Där har jag verkligen fått nytta av mina nya lärdomar om foto och film till min webbshop. Hittills har jag gått mycket på sånt som jag tycker är roligt. Lära sig filma med mobilen var kul! Men nu ska jag också satsa på annat, till exempel att tyda ekonomiska rapporter.

Birgit vill gärna berätta för andra företagare om Digilo så att fler får möjlighet att utveckla sitt företag.

– Stor eloge till Affärskompetens för att ni så pass snabbt anpassade kurserna till digitala när pandemin kom. Det har funkat klockrent och flyter på jättebra! Det som blir lidande är ju nätverkandet, men det kan man säkert också hitta former för, säger Birgit Elonen.