Login

– Det är viktigt med struktur och ordning för att få bra lönsamhet!

Tärnsjö Brunnsborrning satsar på ekonomi och ledarskap samt möten med sin affärsutvecklare för att få bättre lönsamhet i företaget.

Tärnsjö Brunnsborrning startade 1969 och drivs sedan 1994 av Kenneth Eriksson. Sambon Monia Karlsson jobbar heltid i företaget med administration och ekonomi. Företaget har fem anställda och finns i Heby kommun i Norduppland.

– Jag hinner inte med allt pappersarbete själv, säger Kenneth. Det har blivit svårare och svårare att driva företag. Det är mer och mer krav på certifieringar etc.

Affärsidén är vattenborrning, borrning för bergsvärme samt specialborrningar för avlopp och elledningar.  Kunderna är till största delen privatpersoner men vid specialborrningar är det mest Vägverket och entreprenadföretag i hela Mellansverige.

Monia och Kenneth började med att träffa sin affärsutvecklare för att lägga upp de grundläggande strategierna., precis som alla nya deltagare i projekten.

I början satsade de mycket på att gå ekonomiutbildningarna, men även ledarskap står på listan.

– Det är mycket bra att få koll på ekonomin och att få alla de andra bitarna på plats. Det är viktigt med struktur och ordning för att få bra lönsamhet, avslutar Kenneth Eriksson.