Login

– Bra att få någon som tittar utifrån och ser med andra ögon

– Vi har inte ångrat en sekund att vi gick med i Digilo, säger Jonas Wiklund på Nordbrodyr i Grycksbo. Nästa steg är att boka ett möte med affärsutvecklaren.

Jonas hörde talas om Digilo via KROK-projektet i Falu kommun som satte första spadtaget till att Nordbrodyr hoppade på. På grund av pandemin var det lugnt på Nordbrodyr i början av året och då hade Jonas och kompanjonen Marie Andersson tid att gå många utbildningar.

– Att välja och vraka bland olika korta utbildningar utan att det kostar skjortan är jättebra, tycker Jonas. Man ser ju vad utbildningar kostar på marknaden, de pengarna finns inte. På lång sikt skulle ett utbildningsabonnemang vara bra.

Jonas berättar att han träffat andra företagare som går på utbildningarna och att man knyter kontakter även om det är via Teams.

– Det är bra med små grupper, då kan man lära känna varandra. Är det en för stor grupp blir det mer brus i kanalen.

Jonas är nyfiken på att lära mer om marknadsföring som han kan använda i den egna verksamheten.

– På fotoutbildningen fick jag tips på hur man ska få bra ljusförhållanden och program man kan använda.

Jonas och Marie har överlåtit produktionen av hemsidan till en professionell webbyrå och är mycket nöjda med det.

– Men det är bra att få kunskaper som gör det enklare för oss att prata med byrån på deras språk och bli en bättre beställare.

Jonas tycker också att Excel-kurserna har varit roliga och intressanta. Han menar att kunskapen om porgram är en färskvara och bör uppdateras då och då. De har också gått Teams, Zoom och flera program som de använder dagligen i verksamheten. Framöver hoppas de få tid att gå utbildningar i bokföring.

– Vi försöker hålla igen på utgifterna och bokför själva, men ingen av oss är utbildade ekonomer. Därför är mer kunskap, tips och trix guld värt. Vissa saker kan man applicrea direkt, vissa saker får man  fundera på hur man lägger upp.

Nästa steg för Jonas och Marie är att boka ett möte med en av Digilos affärsutvecklare.

– Man snöar gärna in på sitt eget arbete. Det kan bli som i en rondell utan utfart, det går runt,  runt. Därför är det bra med en affärsutvecklare. Det är alltid bra att få en tredje aktör som tittar utifrån och ser med andra ögon.

–  Av Mia Ulin –